Search

Villa Sarv

Sava design & research studio Location: Sari,Iran Area: 250m Client: Reza Abdi Architect: Morteza Nikfetrat,Mohammad Golshan Autumn 2020

There were two issues in the design of this small villa: First, the best view of this site was to the west and facing the valley And in the middle of the site there was a difference of 2 meters in height, This height difference was solved by creating platforms. Secondly, due to the geometry of the site, the south light of this building was blocked with trees and the neighboring wall, so it was decided to increase the height to provide a permanent presence of light inside the building. Due to the steep slope of the end of the site, a bridge was built from inside the first floor to create a wide view of the valley in front of the site.


  • Facebook
  • Twitter
  • YouTube
  • Instagram
22.png