Search
  • SABRAB

Clínica Médis Amoreiras

Architecture Firm: Sabrab

Website: www.sabrab.com

Contact e-mail: sabrab@sabrab.com

Firm Location: Alameda dos Oceanos 61 – 0.1 Lisboa

THIS CLINICA WON A MUSE GOLD, A´DESIGN GOLD AND SELECTION ICONIC AWARD

-

Completion Year: 2019

Gross Built Area: 850 sqm

Project location: Amoreiras - Lisbon -

Lead Architects: sabrab@sabrab.com

Lead Architects e-mail: sabrab@sabrab.com


Photo credits: Ivo Tavares Studio

Photographer’s website: www.ivotavares.net

Photographer’s e-mail: autor@ivotavares.net

Video link:

Additional Credits

Design Team: Sabrab and YR Branding

Clients: GO DNL

Engineering: Sabrab

Landscape:

Consultants: Sabrab

Collaborators: Miguel Barbas , Pedro Unas

Dental clinic and the back​​office its develop on just one floo. The inspiration of this project as its an skylight that floods of light the central area of ​​the waiting room with natural light and around which all the compartments have developed.


The entrance to the clinic and offices is made through the main access of the building, and there is a separation of routes for each of the spaces, clinic and offices.


The area defined as a clinic includes a waiting and service room located on the main front of the building and in the central area of ​​the skylight, meeting room, two public toilet facilities, one of which is adapted for people with reduced mobility, three administrative offices, nine offices dental, sterilization room, orthopantomography room, waste room, two changing rooms and sanitary service facilities, in addition to a set of other spaces to support the activity.

The main front of the Clinic, whose facade is made of glass, immediately defined the interior materiality of some areas, namely the separation of dental offices / circulation, which was also made of transparent glass so that the interior could receive natural light, thus reducing the impact in the use of artificial light, namely in the waiting room, administrative offices and dental offices.


The office space resulted mostly in a large area complemented by two meeting rooms and three offices whose separation is made with glass.

It was intended in this area to give a different character to the clinical area, with the use of a more technical image where the electricity and air conditioning infrastructures were assumed as an integral part of the architectural solution. In this space, color notes were also considered to differentiate work areas.


Drawings

Photographs